Vullingen

Een van de meest voorkomende behandelingen in de tandartspraktijk is het vullen van tanden en kiezen. Wij gebruiken alleen witte vullingen! Er kunnen verschillende redenen zijn voor het vullen van tanden en kiezen.

Cariës

Cariës betekent tandbederf of ook wel ‘een gaatje’ in de volksmond genoemd. Cariës ontstaat door een bacterie genaamd Streptococcus Mutans die in de tandplaque zit. Indien je je gebit niet goed schoon houdt en je veel suiker en koolhydraten gebruikt dan is de kans groot dat je cariës krijgt.

Cariës behandelen we door het aangetaste deel van de tand te verwijderen en vervolgens op te vullen met een tandkleurige vulling.

Secundaire cariës
Een andere beschrijving voor secundaire cariës is een lekkende vulling. Soms kan er een gaatje ontstaan onder een al bestaande vulling. Hiervoor verwijderen we de oude vulling, maken het geïnfecteerde tandweefsel schoon en vullen de tand opnieuw.

Slijtage

Waar harde oppervlakken over elkaar heen schuren vindt altijd slijtage plaats. Dat betekent ook in de mond. Slijtage hoeft niet altijd te worden behandeld maar indien we zien dat de slijtage snel erger wordt of al in een ver gevorderd stadium is, dan kunnen we dit behandelen door het versleten tandweefsel weer op te bouwen met composiet (tandkleurig vulmateriaal).

Esthetisch

In het geval dat je de vorm van je tanden niet mooi vindt of spleetje storend vindt kunnen we in veel gevallen met een tandkleurige vulling op een makkelijke manier een kleine verandering aanbrengen die een groot effect kan hebben.

Grijze vullingen vervangen

Heb je nog oude amalgaam vullingen en vallen die op wanneer je lacht? Dan kunnen we ze vervangen voor tandkleurige vullingen.

Before

After