Bleekbehandelingen

Als je de kleur van je tanden niet mooi vindt, laat dat ons dan weten. We kunnen met een simpele bleekbehandeling de kleur van je tanden en daarmee je glimlach een hele andere dimensie geven!

Wij bleken volgens de thuisbleek methode. Hiervoor moeten we afdrukjes maken van je gebit en laten we onze tandtechnieker een set bleeklepels maken. Dat zijn doorzichtige bitjes speciaal voor jouw gebit gemaakt. Met deze bitjes kan je thuis in een paar avonden je tanden bleken.

Is bleken schadelijk voor je tanden?

Bleken is niet schadelijk voor je tanden, mits je het op de juiste manier doet. Je krijgt bij ons een uitgebreide instructie over hoe je de tanden moet bleken. Tijdens controle kan je je ervaringen met ons delen en eventueel je brandende vragen stellen.

Worden je tanden gevoelig door het bleken?

Je tanden kunnen een beetje gevoelig worden door het bleken. Tanden en kiezen bestaan uit verschillende laagjes en structuren;

  • de buitenste laag is het glazuur, dit is een beschermende laag die licht doorlaat en in principe heel weinig kleur heeft
  • de binnenste laag heet het dentine, dit is de laag die de tand kleur geeft
  • in de kern zit een zenuw, die zorgt voor het gevoel in een tand

In de dentinelaag kunnen vervuilingen gaan zitten waardoor je tanden wat donkerder van kleur kunnen worden. Tijdens het bleken zal de bleekgel deze dentinelaag reinigen. De zenuw die in de kern zit, kan wat gevoelig worden. Deze gevoeligheid verdwijnt na een aantal dagen.

Blijven je tanden voor altijd wit na het bleken?

Vaak worden je tanden na verloop van tijd weer wat donkerder. Dit komt doordat de binnenste laag van de tand, het dentine, weer wat "vervuild" raakt door kleurstoffen in je eten en drinken. Een groot voordeel van de thuisbleekmethode is dat je heel makkelijk thuis weer een bleeksessie kan doen, meestal na ongeveer een jaar.