Beugels

Staan je tanden scheef en zou je deze graag recht willen? Dat kan! Wij bieden verschillende soorten beugelbehandelingen aan voor jong en oud. In feite ben je nooit te oud voor een beugel, wel is het belangrijk dat je gebit en tandvlees gezond zijn voordat we aan een beugelbehandeling beginnen.

Hoe werkt het?

Tanden staan vast in het kaakbot, echter zitten er tussen het kaakbot en de tand kleine vezeltjes. Dit noemen we het parodontale ligament. In deze vezeltjes kunnen de tanden hele kleine bewegingen maken. Door een constante druk te zetten een bepaalde richting op kunnen tanden geleidelijk en blijvend door het bot worden verplaatst. Met een beugel zetten we dus een gecontroleerde druk op de tanden en laten we ze de kant op bewegen die wij willen.

Slotjes beugel

Bij een slotjes beugel worden er metalen slotjes op de tanden geplakt waar een speciaal draad doorheen gaat die druk zet op de tanden waardoor ze gaan bewegen. Door verschillende draden en technieken te gebruiken kunnen we de tanden naar de plek brengen waar we ze graag willen hebben staan.

Aligners

Aligners zijn speciale doorzichtige beugels voor volwassenen. In plaats van een normale metalen slotjesbeugel is het in sommige gevallen mogelijk een doorzichtige beugel te dragen. Een aligner is een doorzichtige beugel gemaakt van kunststof. Hij is dun, transparant en uitneembaar. Met behulp van een computersimulatie wordt een reeks doorzichtige bitjes gemaakt. Met deze bitjes worden de tanden en kiezen recht gezet. Elke week wissel je zelf thuis het bitje voor de volgende.